Sloepen & Tenders Innovatie Award gaat naar Jachtwerf De Jong

07-09-2023 JOURE – In deze categorie ‘Sloepen & Tenders Innovatie Award’ van de HISWA (Handel en Industrie op het gebied van Scheepsbouw en Watersport) waren er acht extern voorgedragen kandidaten. Ook hadden sommige juryleden zelf ook boten voorgedragen. Na testvaarten die tussen heftige regenbuien plaats vonden op het testwater voor de Bataviahaven van Lelystad, bleek dat de winnende boot hier een probleem mee had.

De boot is mooi ontworpen, goed gebouwd en voldeed uitstekend op het water. Omdat innovatie een essentieel onderdeel van het design is, werd de Woodler 28 met haar innovatieve constructie en buitengewoon geslaagde snel varende concept door de juryleden unaniem als winnaar van de Sloepen en Tenders Innovatieprijs 2023 gekozen.

De boot is prachtig om te zien, vaart simpel en gecontroleerd, maar heeft als eerste snel varende model van De Jong Jachtwerf uit Joure een paar kleine verbeterpunten als kritiek mee gekregen. Toch is de boot voor een eersteling zeer goed gelukt. De Woodler 28 zet met haar aluminium onderwaterschip de houtbouw in een nieuw, toekomstbestendig perspectief.