Besluit Lelystad Airport laat weer langer op zich wachten

07-09-2023 JOURE – Waar het de bedoeling was om volgend jaar een besluit te nemen over de opening van Lelystad Airport blijkt dit nu niet langer aan de orde. De minister Mark Harbers hoorde in de 2e kamer dat het onderwerp als controversieel werd verklaard wat betekend dat er geen besluit meer over zal worden genomen door het huidige kabinet.

Eerder werd in 2021 ook het besluit uitgesteld toen het kabinet viel. De in het bebruik nemen van het het vligveld zou verlichting moeten brengen voor Schiphol. Naast protesten over de aanvliegroute’s zijn er ook protesten van natuurverenigingen en dierenwelzijnsorganisaties. Daarom is er ook nog steeds geen natuurvergunning afgegeven. De discussie rondom Lelystad Airport is al sinds 2008 gaande maar lijkt dus nog langer te moeten wachten op een definitief oordeel.