Kalma opnieuw speler van het jaar

05-09-2023 HASKERHORNE – Ook over het seizoen 2022/2023 werd Fenna Kalma uit Haskerhorne tot beste speler van de eredivisie uitgeroepen. In het seizoen wist dertig maal het net te treffen voor FC Twente. Klama gaf aan trots te zijn en dat het niet zou zijn gelukt zonder haar teamgenoten. De prijs werd dan ook uitgereikt door Maud Roetgerink, oud-ploeggenoot van Fenna.

Wie Kalma nu wil bewonderen zal een kleine 440 kilometer naar Duitsland afreizen. Daar speelt ze nu voor het prestigieuse VfL Wolfswburg. Vorig jaar wisten die nog de finale van de Champions League te bereiken.

Andere genomineerden
Naast Kalma was onder andere ook Tiny Hoekstra uit Rinsumageast genomineerd. Maar ook Daphne van Domselaar, Liz Rijsbergen en Marisa Olislagers wist Kalma achter zich te laten.