In het zuiden regen, noorden droog

01-09-2023 JOURE – In een groot deel van het land is het bewolkt en in het zuiden valt buiige regen. Mogelijk begint het uiterste noorden de dag nog met wat zonneschijn. De wind komt uit zuidelijke richtingen en is matig landinwaarts en (vrij) krachtig vlak aan zee. Later in de ochtend trekt het gebied met buien noordoostwaarts.

Vanmiddag buien
In de loop van de middag trekt het buiengebied naar Duitsland weg. Droog wordt het echter niet, want vooral in de zuidelijke helft komen enkele losse buien voor. Tijdens de buien is kans op een klap onweer. In het noorden blijft het waarschijnlijk droog. Er is vrij veel bewolking, maar af en toe schijnt ook de zon. Het wordt 19 graden op de Wadden tot 20 of 21 graden elders bij een matige wind uit zuidelijke richtingen.

Vanavond enkele buien
Vooral het zuiden en midden hebben nog met enkele buien te maken die gedurende de avond verder noordoostwaarts trekken. Tijdens de buien is onweer mogelijk. Tijdens de nacht naar zaterdag wordt het geleidelijk droog met een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Bij weinig wind koelt het af naar een graad of 14 en regionaal ontstaat mist.

Zaterdag warmer
Het weerbeeld ziet er deze zaterdag een stuk beter uit dan vrijdag. Regionaal gaat de dag mistig van start, maar in de loop van de ochtend lost de mist geleidelijk op. De zon is vaak van de partij, maar lokaal komen ook buien voor. Met maxima van 21 graden op de Wadden tot 25 graden in delen van Noord-Brabant en Limburg is het warmer dan voorgaande dagen. In Utrecht, Gelderland en Overijssel wordt het zo’n 23 graden.

Zondag droog met zon en sluierwolken
Het blijft droog met een afwisseling van sluierwolken en zonnige perioden. Het wordt 21 graden in het uiterste noordwesten tot 24 of 25 graden in de zuidelijke provincies. Er staat een zwakke tot matige wind uit noordelijke richtingen. Omdat er weinig wind staat is het heerlijk weer om eropuit te trekken.

Na het weekend warm nazomerweer
Het aangename nazomerweer houden we na het weekend vast. Het blijft vaak droog met een afwisseling van wolken en zonnige perioden. Mogelijk komt de temperatuur overdag nog wat hoger uit. Met middagwaarden op grote schaal van 21 tot 26 graden is warm voor de tijd van het jaar.