Burgernet stuur vanaf morgen alleen meldingen via de app

31-08-2023 JOURE -Vanaf morgen ontvangen deelnemers van Burgernet geen sms-berichten meer. De politie gebruikt voortaan de Burgernet-app om de hulp van burgers in te schakelen.

Burgernet wordt ingezet bij onder andere diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving, en vermiste personen. Via de Burgernetapp ontvangt u een actiebericht wanneer zoiets gebeurt in uw omgeving. Iets gezien? Dan schakelt u via de app rechtstreeks met de politie.

Via de Burgernetapp ontvangt u ook AMBER Alerts wanneer een vermist kind in levensgevaar is. U herkent een AMBER Alert aan de oranje kleur en de titel AMBER Alert. Klik hier voor een eenvoudige stap voor stap instructie om de Burgernetapp te downloaden of bekijk onderstaand filmpje.

Wilt u de app installeren op uw telefoon dan kan dat. Voor de iphone klikt u op deze link. Gebruikt u een Android telefoon dan kunt u terecht via deze link.