Kabinet wil regels voor intrekken distilleervergunning

26-08-2023 JOURE – Het Kabinet wil wettelijk regelen wanneer een vergunning voor het hebben van een distilleerketel ingetrokken kan worden. Een voorstel daartoe is afgelopen week ter consultatie voorgelegd. Iedereen kan in dat kader reageren.

Voor distilleerketels geldt dat deze accijnsgoederen kunnen produceren. Om op deze productieprocessen zicht te houden is van belang dat er een vergunning verplicht is gesteld. In de Wet op de Accijns is echter niet voorzien in de gronden op basis waarvan een dergelijke vergunning kan worden ingetrokken, waardoor vervuiling van het vergunningenbestand ontstaat door vergunningen die in de praktijk niet meer worden gebruikt.

Voorgesteld wordt om deze kennelijke omissie in de wet te herstellen en op te nemen op welke gronden dergelijke vergunningen kunnen worden ingetrokken door de inspecteur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *