Ut en Thús kampioen in C-klasse

25-08-2023 LEMMER – In het eerste jaar van deelname namens Jirnsum wordt schipper Luuc Eizinga kampioen in de C-Klasse. Eerder was het skûtsje al actief in de A-klasse, toen nog uitkomend van Sneek. . Door een schipperwissel moest het skûtsje beginnen in de C-klasse. Het punten verschil is te groot om nog ingehaald te kunnen worden.

De wedstrijd van vandaag was een lastige om te zeilen. De start werd uitgesteld in verband met te weinig wind. En als er al wind komt, lijkt het uit alle mogelijk richtingen te komen. Het is dan ook niet vreemd dat naar alle waarschijnlijkheid de overige skûtsjes vandaag niet meer in actie komen. De B-klasse is in ieder al afgelast. Daarmee lijkt hetzelfde scanrio als gister zich te voltrekken.

De Ut en Thús wist vandaag als 2e over de finish te komen en stelde daarmee het kamioenschap veilig. De 1e plaats was voor De Frije Fûgel van Jeroen Mous. Gerrit de Vries, grootste concurent van de Ut en Thús werd 3e.