Tsjerkepaad – 250 Friese kerken open op zaterdagmiddag

10-08-2023 JOURE – Nergens zijn er zoveel kerken als in Fryslân. Tijdens Tsjerkepaad zijn gedurende de zomer ongeveer 250 Friese kerken vrij toegankelijk. Gastvrije vrijwilligers zijn beschikbaar om uitleg te geven. De kerken zijn open voor iedereen die erfgoed, kunst, stilte, ontmoetingen, rust of meditatie waardeert.

​Tsjerkepaad 2023 is tot en met 9 september op de zaterdagen van 13.30 tot 17.00 uur. Het jaarthema is “Kerk als plaats van Ontmoeting”.  Kijk voor u op pad gaat altijd even op www.tsjerkepaad.nl of ook de gebouwen die u wilt bezoeken open zijn. Soms valt er namelijk een middag uit, bijvoorbeeld vanwege een uitvaart- of huwelijksdienst. Bij iedere kerk staat ook vermeld of er extra activiteiten zijn, bijvoorbeeld muziek, een expositie of een lezing.