Ringrijden in Langweer

23-07-2023 LANGWEER – Het ringrijden met aangespannen paarden voor authentieke koetsen vindt op 28 juli plaats in Langweer. Een traditioneel evenement dat al jaren voorbij komt in de grootse evenementenkalender van het dorp.

Hoe werkt ringrijden?
Het ringrijden is een van de oudste vormen van paardensport. De ringen worden gestoken vanuit handjes welke aan de rechterzijde van het parcours zijn opgesteld. In de handjes zit een magneetje zodat de ring er niet uitvalt. Het steken van de ringen gaat met een houten pistooltje. De ringen moeten om het stokje zitten en zo aan de jury getoond worden. Er moet in een  vlot tempo worden gereden, galop is niet toegestaan.

Het spektakel is op vrijdag 28 juli op de Buorren in Langweer. De wedstrijd begint om 19:30 uur en zal omstreeks 21:30 uur afgelopen zijn.