Vandaag een enkele bui

21-07-2023 JOURE – Op de laatste dag van de werkweek verandert er weinig. Vanochtend komen vooral in het westen enkele buien voor. Deze buien trekken aan het begin van de middag verder oostwaarts waardoor ook in het binnenland af en toe wat regen kan vallen. Plaatselijk kan het hierbij ook tot onweer komen. Het wordt wederom 19 tot lokaal 23 graden bij een meest matige wind uit het westen.

Morgen toenemende bewolking, later regen
Er staat ons een vrij wisselvallig weekend te wachten met van tijd tot tijd regen en een aantrekkende wind. Zaterdag begint nog overal droog met flink wat ruimte voor de zon. Het wordt 20 tot 23 graden. In de loop van de dag neemt vanuit het westen de bewolking geleidelijk toe en dit gaat gepaard met een regengebied dat richting het land trekt. In de avond begint het vanuit het noordwesten op steeds meer plekken te regenen. De meeste regen valt echter in de nacht naar zondag en dat is qua timing best gunstig.

Zondag grijs en regenachtig
Op de tweede dag van het weekend is het alles behalve aangenaam zomerweer. Het is de bewolking die het weerbeeld domineert en gedurende de dag regent het van tijd tot tijd. In de ochtend trekt het regengebied al snel richting het oosten weg, maar hierna volgen in de middag verspreid over het land enkele pittige buien. In het zuidoosten is het vaker droog en mogelijk schijnt de zon daar nog even. De wind is nadrukkelijk aanwezig. Er staat een matige tot aan de kust een krachtige zuidwestenwind, 4-6 Bft. Het wordt 20 tot 22 graden.

Maandag onstuimig begin van de nieuwe week
We trappen de nieuwe week af met een onstuimig weerbeeld. Er trekt wederom een regengebied richting ons land dat vrij buiig van karakter is. Dit gaat gepaard met een zeer stevige zuidwestenwind. Er bestaat zelfs een kleine kans dat het tot een stormachtige wind komt, vooral aan de kustgebieden. In de loop van de dag wordt het vanuit het westen droger en neemt de wind geleidelijk in kracht af. De maximumtemperatuur komt uit tussen 18 en 22 graden en dat is iets koeler dan de 20 tot 25 graden die gebruikelijk zijn voor eind juli.

Daarna voorlopig geen zomerse temperaturen
We blijven voorlopig te maken hebben met een westen- tot zuidwestenwind waardoor we dagelijks gevoelig blijven voor enkele buien of regengebieden die ons land aan kunnen doen. Toch zullen er ook veel droge momenten zijn waarbij de zon even schijnt. Dan is het meteen prima weer om er op uit te gaan. De temperatuur laat vooralsnog geen duidelijke stijging zien. De maxima liggen veelal tussen 18 en 23 graden. Kortom: volop zomerweer met hogere temperaturen zijn voorlopig niet aan de orde.