Een tijdreis op het Oudemirdumerklif

20-07-2023 JOURE – Maar weinig mensen verwachten kliffen te vinden in Friesland. Laat je verrassen door deze buitengewone plek volop verhalen en met een verrassende variatie aan bloemen, insecten en vogels.

Meer informatie
Maar weinig mensen verwachten kliffen te vinden in Friesland. Laat je verrassen door deze buitengewone plek volop verhalen en met een verrassende variatie aan bloemen, insecten en vogels.

Uniek gebied
Het Oudemirdumerklif is één van de eerste natuurgebieden van Natuurmonumenten. Al in 1927 zagen we hoe uniek dit gebied is. Het bijna buitenlands aanvoelend landschap heeft een bijzondere geschiedenis en herbergt vele planten- en diersoorten.

Rijke cultuurhistorie
Onder andere de twee ijstijden, de overgang van zout naar zoet water toen de Afsluitdijk werd aangelegd en het gebruik door vissers als Minne Minnes en zijn broer, hebben hun voetsporen in het landschap van het Oudemirdumerklif achtergelaten. Met de gids ga je kriskras door het gebied op zoek naar deze sporen, en hoor je de verrassende verhalen áchter de gebeurtenissen.

Wanneer
Elke zaterdag vanaf 22 juli 2023 tot en met 12 augustus 2023
10.00 – 12.00 uur

Prijzen
Volwassenen € 10,00
Leden € 7,00
Kinderen € 5,00
Leden € 3,50
Let op: de excursie moet vooraf geboekt worden!