Wolkenvelden, soms zon en enkele buien

19-07-2023 JOURE – Er is vrij veel bewolking en lokaal valt een beetje regen. Vanmiddag schijnt af en toe de zon, maar er ontstaan ook enkele buien. Het wordt 19 graden in het noordwesten tot 24 graden in het zuidoosten. De komende dagen blijft het wisselvallig met kans op buien. In de loop van het weekend neemt de kans op regen toe.

Vanochtend lokaal wat regen
Op de meeste plaatsen is het bewolkt en lokaal valt wat regen, vooral in het noorden van het land. Op een enkele plek is de zon even te zien.

Vanmiddag enkele buien, soms zon
Er zijn veel stapelwolken en verspreid over het land komen enkele buien voor. Er zijn ook droge perioden waarin de zon af en toe schijnt. In het zuidoosten blijft het nog een tijd droog, maar later in de middag neemt ook daar de kans op een bui toe. Bij een matige westenwind wordt het 19 graden in het noordwesten van het land tot maximaal 24 graden in het zuidoosten.

Vanavond langzaam minder buien
Aan het beging van de avond komen verspreid over het land nog enkele buien voor. In het noordwesten wordt het droog en later neemt ook in de rest van het land het aantal buien af. Komende nacht is het op de meeste plaatsen droog en zijn er wolken en heldere perioden. De temperatuur daalt naar 9 tot 12 graden in het binnenland en aan de kust is het een graad of 14.

Donderdag later regionaal buien
In de ochtend is het droog met enkele wolkenvelden en regionaal schijnt een tijdje de zon. Er ontstaan stapelwolken en in de middag laat de zon zich in het binnenland slechts af en toe zien. Er ontstaan een paar lokale buien. Aan de kust is het wat zonniger en blijft het droog. Het wordt 20 tot 23 graden. Daarmee is het niet heel warm, maar er staat weinig wind waardoor het prima weer is om buiten te zijn.

In de avond hebben we te maken met wolkenvelden en een paar lokale buien. Later wordt het overwegend droog en in de nacht daalt de temperatuur naar 10 tot 12 graden.

Vrijdag wisselvallig zomerweer
In de ochtend komen vooral in de kustprovincies enkele buien voor en is het in het binnenland een tijd droog. Later moeten we in het hele land rekening houden met enkele buien. Er zijn ook droge perioden waarin de zon af en toe schijnt. De middagtemperatuur ligt opnieuw tussen 20 en 23 graden.

Zaterdag vanuit westen regen
Een gebied met bewolking en regen komt vanuit het westen langzaam dichterbij. Waarschijnlijk is het in de ochtend op de meeste plaatsen droog met soms zon. In het noordwesten kan een bui voorkomen. Geleidelijk raakt het bewolkt en vooral in de avond regent het van tijd tot tijd. Er staat een matige en aan de kust vrij krachtige zuidwestenwind. Het wordt 20 tot 24 graden.

Daarna regelmatig regen
De dagen daarna is er veel bewolking en zijn er perioden met regen. Het zuidoosten maakt kans op enkele zonnige perioden en daar ligt de middagtemperatuur tussen 23 en 26 graden. In de rest van het land is het 20 tot 23 graden.