Straatnamen met verzetsstrijders van vrouwen in Lemmer

15-07-2023 LEMMER – Oud raadslid Wietze de Haan heeft onlangs een boekje geschreven getiteld ‘Lichtend voorbeeld, foute keus’. In zijn ontdekkingstocht door het verleden kwam hij erachter dat er diverse vrouwen in de tweede wereldoorlog in het verzet actief waren.

Sinds 1962 zijn er straatnamen in Lemmer gekomen voor verzetsmannen. Zij werden geëerd met straatnamen in het Rienplan. Tot nu toe is er geen enkele straatnaam van een verzetsvouw in Lemmer terug te vinden. Toen Gerda de Vries het boekje van Wietze de Haan overhandigd kreeg pakte zij het idee op om de namen van de verzetsvrouwen te eren middels een straatnaam.

De Vries legde het idee voor aan het College van B&W. Deze gaf aan hier open voor te staan en dat er mogelijkheden voor zijn binnen de tweede fase van de Pôle. De kans is groot dat hier de namen van ‘Willy van der Gaast’ en ‘Lena Koopmans’ als straatsaanduideing terug zullen komen.