Zon en stapelwolken, morgen zuidoosten regen

21-06-2023 JOURE – De ochtend start nevelig met regionaal zon, maar ook wolkenvelden. Vanmiddag zijn er zonnige perioden en stapelwolken. Het wordt 25 tot 28 graden in het binnenland, aan de kust is het een paar graden minder warm. Donderdag is in het zuidoosten kans op veel regen. Vanaf het weekend wordt het weer warmer en droger.

Vanochtend zon en wolken
Op verschillende plaatsen schijnt de zon. Aan het begin van de ochtend is het op veel plaatsen nevelig door de regen van gisteren. Door de vochtige lucht kan het drukkend aanvoelen. Er trekken ook wolkenvelden over het land, maar op lokaal een beetje regen na blijft het droog. Later in de ochtend zal de bewolking voor een deel oplossen.

Vanmiddag vriendelijk zomerweer
Woensdag belooft een rustige zomerdag te worden met een afwisseling van wolken en zon. De wind is zwak tot matig uit zuidwestelijke richting en daarmee wordt nog steeds vrij warme lucht aangevoerd. In het binnenland wordt het 25 tot 28 graden en alleen in de kustregio’s is het wat minder warm met 21 tot 24 graden. Het blijft daarbij de hele dag droog.

Vanavond nog lange tijd warm
Het koelt in de avonduren maar langzaam af richting 20 graden, waardoor het aangenaam weer is om buiten te blijven zitten. Het is daarbij droog en er zijn opklaringen.

Morgen grote verschillen
Donderdag kunnen we grote verschillen verwachten tussen het noordwesten en zuidoosten van het land. De noordwestelijke helft van het land houdt het waarschijnlijk droog met daar een afwisseling van zon en wolken. De zuidoostelijke helft heeft daarentegen met meer bewolking te maken en daar is de kans op regen groter. 

Het is nog onzeker waar de grens met de meeste regen precies komt te liggen, maar op dit moment lijkt vooral Limburg gevoelig voor veel regen. Daarbij is overigens ook onweer mogelijk. De temperatuur loopt uiteen van 18 tot 20 graden in de gebieden waar het regent tot 23 of 24 graden in de gebieden waar het droog is.

Vrijdag vrij zonnig en droog
De laatste dag van de werkweek verloopt overal droog met zon en wolken. De temperatuur is daarbij aangenaam met 21 graden aan de kust tot 26 graden in het binnenland. De wind is zwak tot matig uit noordwestelijke richting.

Daarna voorlopig vrij zomers
In het weekend zet de temperatuur weer een stijgende lijn in. Zaterdag wordt het 23 tot 26 graden met een mix van wolken en zon. Zondag wordt het nog een paar graden warmer met 24 tot 29 graden. De dagen daarna blijft het vrij warm met in het binnenland vaak zomerse temperaturen van 25 graden. Het blijft daarbij overwegend droog.