Ruim 8% van melkveehouders wil uitbreiden

17-06-2023 JOURE – Uit de jaarlijkse inventarisatie van AgriDirect blijkt dat 8,1% van melkveehouders in de nabije toekomst wil uitbreiden. In maart is met marktonderzoeksbureau gestart met de informatieverzameling bij melkveebedrijven. Ruim 3.000 bedrijven met meer dan 50 koeien beantwoordde een vraag met betrekking tot de intenties voor de nabije toekomst.

De vraag aan de melkveehouders luidde: “Wat zijn uw intenties voor de nabije toekomst? Wilt u doorgaan zoals nu op uw bedrijf, of wilt u uw bedrijf beëindigen en verkopen, of wilt u juist uitbreiden en productiecapaciteit bijkopen, of heeft u wellicht plannen om uw bedrijf geheel of gedeeltelijk binnen of buiten Nederland te gaan verplaatsen?”

Van de respondenten geeft 8,1% van de melkveehouders aan uitbreidingsplannen te hebben, 2,2% wil het bedrijf beëindigen en 3,5% gaat het bedrijf langzaam afbouwen. Verder meldt 2,1% dat het bedrijf wordt overgenomen door de bedrijfsopvolger. De resterende groep wil  op de huidige voet door met het bedrijf.