Gemeenteraadsverkiezingen

09-03-2022 JOURE – De Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen in 2022 zijn reguliere gemeenteraadsverkiezingen die (in het grootste deel van Nederland) zullen worden gehouden op woensdag 16 maart 2022. Ook zullen de twee dagen ervoor, op maandag 14 en dinsdag 15 maart, in alle gemeenten al enkele stembureaus open zijn. Door uw stem uit te brengen, bepaalt u mee wat er de komende jaren in uw gemeente gebeurt.

Stemmen kan op maandag 14 maart, dinsdag 15 maart en woensdag 16 maart. Op woensdag 16 maart is het verkiezingsdag. Alle stembureaus zijn dan open.

Openingstijden stembureaus
Kijk op de website van uw gemeente of waarismijnstemlokaal.nl welke stembureaus op maandag 14 maart en dinsdag 15 maart al open zijn. Let op: misschien is het stembureau van uw keuze niet alle dagen open.