Extra aandacht van NVWA voor bescherming van dieren tegen hitte

10-06-2023 JOURE – De NVWA voert in warme periodes controles uit bij veehouderijen en andere bedrijven waarbij er extra aandacht is voor de bescherming van de dieren tegen de hitte. Inspecteurs controleren of dieren in de wei voldoende beschermd worden tegen hitte en of er voldoende aandacht is voor goede klimaatbeheersing in stallen. Daarnaast zijn er extra controles op veetransporten als het warmer is dan 27 graden Celsius.

De NVWA wijst er op dat kalveriglo’s geen bescherming bieden tegen hitte. Op warme dagen kan de temperatuur in een kalveriglo snel oplopen. Hierdoor neemt het risico op hittestress bij de kalveren toe. De regels voor kalveren in kalveriglo’s zijn daarom ook aangescherpt. Bij een buitentemperatuur van 24 graden Celsius of hoger moeten de iglo’s in de schaduw staan.