Stichting Westermeer geeft €36.750,- aan subsidies

04-03-2021 JOURE – Het bestuur van Stichting Westermeer kende in totaal €36.750,- aan subsidies toe aan diverse initiatieven. Stichting BRM (Stichting tot behoud van de Rijksmonumenten) krijgt een bedrag van €15000,- voor het herstel en de restauratie van de toren van Langweer.

Voor het (liv)e uitzenden van een korte versie van de Matheus Passion op 2 april aanstaande kan de Stichting passie voor kunst rekenen op een bijdrage van €3000,-

Hulp voor Stichting Jouster IFKS skûtsje om het fok en het zeil van de ‘Waaksdom’ helpen te vervangen door een bijdrage van €9000,- toe te zeggen.

Voor de buurtvereniging te Langweer is voor de realisatie van een speeltuin op de Legebuorren €6000,- toegezegd. De speeltuin moet een natuurlijke uitstraling krijgen.

Stichting Verlichting Monument Nicolaas Kerk te Sint Nicolaasga willen graag LED lampen installeren voor de nu in gebruik zijnde gasontladingslampen. Hiervoor krijgen zij een bijdrage van €3.750,- euro.

Jaarlijks mag de Stichting Westermeer € 180.000,- subsidie verstrekken aan organisaties die algemene belangen behartigen binnen het grondgebied van de voormalige gemeente Skarsterlân en het dorp Terherne, welke liggen op sociaal, maatschappelijk, cultureel en recreatief gebied.