Meer controle op gebruik van mobiele apparaten

04-07-2024 JOURE – De politie heeft aangekondigd de komende periode meer te gaan controleren op het gebruik en vasthouden van mobiele telefoons in het verkeer. Volgens de politie is het namelijk een van de grootste afleidingen in het verkeer waarbij er nog te veel gewonden vallen. Voor de politie aanleiding om meer te gaan controleren.

Verbod op appen terwijl u rijdt
Het is verboden om een smartphone vast te houden, terwijl u een voertuig bestuurt. Dus zelfs op de fiets. Een mobiel apparaat in de hand leidt af terwijl u alle aandacht op de weg moet houden om ongelukken te voorkomen. 

Verbod geldt niet alleen voor de mobiele telefoon, maar voor alle mobiele apparaten
In principe wordt u bij overtreding van dit verbod staande gehouden. Het kan echter zijn dat een agent vanwege een dringende melding ervoor kiest u niet staande te houden. Later kunt u toch een bon krijgen, omdat het ook mogelijk is om te bekeuren op kenteken. De agent moet dan wel duidelijk maken wat hij of zij heeft gezien en waarom u toen niet werd staande gehouden.