Flink minder warm

28-06-2024 JOURE – Op de laatste dag van deze werkweek levert de temperatuur flink in. De maxima komen uit tussen 19 graden aan zee tot ruim 23 graden in het zuidoosten. Hierbij staat een matige tot aan de noordkust vrij krachtige wind uit westelijke richtingen, 3-5 Bft. Ondanks de lagere temperaturen is het nog steeds heerlijk zomerweer. De dag verloopt namelijk overal droog en ronduit zonnig. Er komen slechts enkele onschuldige stapelwolken voor.

Morgen opnieuw zomers warm in het (zuid)oosten
Ook op de eerste dag van het weekend is het op veel plekken nog heerlijk buitenweer. De dag begint overal droog en ronduit zonnig. Er staat weinig wind en de temperatuur valt weer een fractie hoger uit dan op vrijdag. Het wordt 21 of 22 graden in de kustgebieden en in het oosten en zuidoosten kan het weer zomers warm worden met 25 of 26 graden. In de middag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe en vanuit Frankrijk trekken enkele stevige regen- en onweersbuien richting de Benelux. Het lijkt erop dat de meeste buien over Duitsland trekken, maar vooral het zuidoosten moet in de avonduren toch wel rekening houden met een stevige (onweers)bui. Elders in het land blijft het droog.

Zondag overwegend droog
Op de tweede dag van het weekend is het op de meeste plaatsen droog met een mix van wolken en zon. Lokaal is een enkele bui niet uitgesloten, maar grote hoeveelheden zijn zeker niet aan de orde. De temperatuur valt met 19 tot 22 graden weer wat lager uit, maar met een zonnetje erbij is het gewoon heerlijk buitenweer.

Daarna toenemende buienkans
In de nieuwe week ziet het er niet positief uit voor liefhebbers van droog en warm zomerweer. De temperatuur levert mogelijk nog wat verder in en ook de wisselvalligheid neemt toe. Kletsnat lijken de dagen niet te verlopen. Mogelijk dat in de nacht naar dinsdag een actieve regenzone over ons land trekt, maar de meeste dagen lijkt het weerbeeld te bestaan uit een mix van wolken, zon en enkele buien. Daarbij stijgt de temperatuur dagelijks naar 17 tot 21 graden. Daarmee is het iets aan de koele kant voor de tijd van het jaar. Begin juli zijn waarden van 19 tot 23 graden gebruikelijk.