Zonnig en warm zomerweer

26-06-2024 JOURE – Vandaag is het volop zonnig en wordt het 25 graden op de Waddeneilanden tot 30 graden in het binnenland. Ook morgen is het nog zomers warm en alleen in het uiterste oosten is dan kans op een bui. Vrijdag is het een stuk minder warm met 19 tot 23 graden. In het weekend is er veel ruimte voor de zon, maar zondag is landinwaarts wel kans op een bui.

Zonnig en warm
Vanochtend is het zonnig en de lucht warmt snel op. Eind van de ochtend is het op veel plaatsen al 25 tot 28 graden. Er waait een zwakke wind uit het oosten tot noordoosten.

Vanmiddag blijft het droog. Daarbij is het ook zonnig met landinwaarts wel een aantal stapelwolken. Het wordt nog iets warmer dan gisteren met 25 graden op de Waddeneilanden en regionaal 30 graden in het binnenland. Ook de luchtvochtigheid is wat hoger dan voorgaande dagen, waardoor de warmte drukkend aanvoelt. Op veel plaatsen is de wind slechts zwak. In Noord-Nederland waait een matige noordoostenwind en langs de westkust steekt een matige noordenwind op. Hierdoor koelt het in de loop van de middag op de standen langs de westkust af tot zo’n 20 graden. In en achter de duinen blijft het zomers warm.

Ga jij vanmiddag van het zonnig zomerweer genieten? Smeer jezelf dan goed in! Tussen 12:00 en 15:00 bereikt de zonkracht UV-index 7 en kan je als je een lichte huidskleur hebt al in 10 minuten verbranden.

Vanavond buitenzitweer
Vanavond kan je nog lang buiten zitten. De zon gaat pas rond 22:00 uur onder en op veel plaatsen is het dan nog 23 tot 26 graden. Rond de Waddenzee is het met een graad of 20 wat minder warm. Vannacht blijft het droog en koud wordt het niet. De minimumtemperatuur komt uit rond 18 graden.

Morgen opnieuw zomers, oosten mogelijk lokaal een bui
Morgenochtend zijn er zonnige perioden en stijgt het kwik weer snel. Om 10:00 uur is het 22 graden langs de westkust tot lokaal 27 graden in Oost-Nederland.

Morgenmiddag is er een mix van wolken en zon. Op veel plaatsen verloopt de middag vrij zonnig. In de oostelijke delen van het land is het aandeel bewolking in het weerbeeld groter en langs de oostgrens kan een enkele onweersbui tot ontwikkeling komen. Bij een matige westenwind wordt het 26 graden in het westen tot lokaal 30 graden in het binnenland. De luchtvochtigheid is hoog, waardoor het klam aanvoelt. Op de Waddeneilanden is het koeler met circa 23 graden.

Morgenavond is het op de meeste plaatsen droog en vrij zonnig. Vooral in Limburg is nog kans op een lokale bui. Bij een zwakke tot matige wind uit het westen of zuidwesten is het halverwege de avond 19 graden langs de westkust tot 26 graden in Oost-Nederland. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik tot een graad of 16.

Vrijdag veel minder warm
Vrijdag wordt het 19 graden in het noordwesten tot circa 23 graden in Brabant en Limburg. Er waait een matige westenwind en het weerbeeld bestaat uit een mix van wolken en zon. Op veel plaatsen verloopt de dag droog en behoorlijk zonnig. De grootste kans op een bui is voor het zuidoosten van het land.

Weekend behoorlijk zonnig
Zaterdag lijkt een droge dag te worden met behoorlijk veel zonneschijn. Er is weinig wind en het wordt 22 tot 26 graden met de hoogste maxima in het zuidoosten. Zondag waait er een matige noordwestenwind die vanaf de Noordzee wat koelere lucht aanvoert. Het wordt 19 tot 23 graden. Landinwaarts is zondag kans op enkele buien, maar in de kustprovincies blijft het grotendeels droog met veel zonneschijn.

Daarna Hollands zomerweer
De vooruitzichten voor volgende week geven licht wisselvallig zomerweer met dagelijks kans op buien, maar ook geregeld zon. De maxima komen uit tussen 19 en 23 graden en dat is aan de magere kant voor begin juli.