Bezoekerscentrum Mar & Klif – Hier begint je ontdekkingsreis

13-06-2024 OUDEMIRFUM – Nergens in Nederland vind je zoveel landschappelijke variatie als in Zuidwest-Fryslân, niet voor niets een Nationaal landschap! Start je ‘expeditie’ bij bezoekerscentrum Mar en Klif, leuk voor jong en oud.

Beleef het verhaal van de kust met kliffen, het kleigebied met middeleeuwse terpen en dijkjes, de vijf pittoreske Elfstedenstadjes, het weidse boerenlandschap en het charmant glooiende Gaasterland waar bos, weide en water elkaar afwisselen. Terug in de buitenlucht weet je meer. Zie je meer. Geniet je meer.

In het bezoekerscentrum vind je Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân in veel facetten terug. Voor kinderen zijn er door de hele tentoonstelling heen allerlei leuke activiteiten. Hout vijlen, met vuurstenen spelen, door een ijs grot, dassenhol én in een jagershut kruipen, tussen de boomwortels door onder de grond, braakballen (die je haalt uit een échte braakballen-automaat) pluizen in de vogelkijkhut, stinsen bouwen en nog veel meer.

Volwassenen kunnen hun hart ophalen bij verhalen over oude en nieuwe geschiedenis. Hier leer je het landschap lezen. Bekijk maar eens welke sporen de ijstijd heeft achter gelaten. En wist je dat je in het landschap nog heel goed de invloed van mensen uit de middeleeuwen terug kunt zien? Overal zijn de restanten van hun inspanningen te zien, zoals terpen en dijken. Je leert zelfs hoe je sloten terug kunt vinden, die in de Middeleeuwen zijn gegraven. Natuurlijk leer je in bezoekerscentrum Mar en Klif de latere geschiedenis van het landschap herkennen, van landbouw en natuurontwikkeling bijvoorbeeld. En van de strijd die zich hier heeft afgespeeld, in de Tweede Wereldoorlog en lang daarvoor.

Bezoekerscentrum Mar en Klif is een verrassend leuk én leerzaam uitje! Ervaar het zelf en kom eens langs. Koop hier je ticket voor het bezoekerscentrum. Tickets bestel je via deze link.