Meer droge momenten

12-06-2024 JOURE – Vandaag moeten we opnieuw rekening houden met enkele buien, maar de buien zijn wel een stuk minder talrijk dan de voorgaande dagen. Vooral vanochtend en in de eerste helft van de middag trekken nog enkele buien over ons land. In de middag wordt het vanuit het zuidwesten overal droger en schijnt de zon nog geregeld. De wind komt nog steeds uit het noordwestenwind, waardoor het fris blijft voor de tijd van het jaar. Het wordt opnieuw slechts 13 tot 16 graden. Ter vergelijking: normale waarden voor halverwege juni zijn 18 tot 21 graden.

Morgen oplopende temperaturen
Morgen laten we het frisse zomerweer achter ons. Dat hebben we te danken aan de windrichting die van het noordwesten naar het zuiden tot zuidwesten draait. Warm wordt het nog niet, maar met maxima die uitkomen tussen 16 en 19 graden komen we wel weer in de buurt van de normale waarden voor de tijd van het jaar. Lokaal kan nog een enkele bui voorkomen, maar de droge momenten overheersen. Als het zonnetje dan even schijnt is het al snel prima buitenweer!

Vrijdag opnieuw wisselvallig
Op de laatste dag van deze werkweek is de paraplu waarschijnlijk wel weer nodig. Vanuit het westen trekken enkele buien of regengebieden over ons land. Helemaal verregend lijkt de dag niet te verlopen, maar waar de meeste regen valt is op dit moment nog onzeker. Bij een meest matige wind uit zuidelijke richtingen loopt de temperatuur uiteindelijk op naar 17 tot 20 graden.

Daarna aanhoudend wisselvallig
De dagen daarna blijft de wind uit het zuidwesten tot zuiden waaien wat ervoor zorgt dat wat warmere lucht wordt aangevoerd. Vooral landinwaarts kunnen de thermometers mogelijk weer ruim 20 graden aanwijzen. De hogere temperaturen gaan helaas niet gepaard met zonovergoten omstandigheden. Het blijft namelijk wisselvallig met bijna dagelijks kans op buien die over het land trekken. Mogelijk komt hierbij ook wat onweer voor.

Zondag om 15:00 uur speelt het Nederlands Elftal de eerste EK wedstrijd en dan is het natuurlijk wel zo lekker als het een beetje aangenaam weer is om eventueel in de zon te wedstrijd te bekijken. Het lijkt erop dit moment op dat het zondag niet geheel droog blijft, maar grote hoeveelheden staan ook niet op het programma. De buienkans bedraagt op dit moment zo’n 60% voor zondagmiddag.