Werkzaamheden aan Harddraversweg

07-06-2024 JOURE – De Harddraversweg werd in de 18e eeuw aangelegd als waterkering in Joure. Tegenwoordig sluit de weg het centrum van Joure aan op andere doorgaande wegen. Later werd de weg ook gebruikt om paardenraces op te houden, welke later werden verplaatst naar de nutsbaan welke parallel is gelegen aan de Harddraversweg. 

Op dit moment worden er werkzaamheden aan het wegdek gepleegd, zo krijgt de Harddraversweg in Joure een nieuwe laag asfalt. Aan de zijkanten van de weg komen grijze stroken als zijnde markering voor fietsers en in het midden is het asfalt donker. Dit zou ten goede moeten komen aan de veiligheid van fietsers en de snelheid op een natuurlijke wijze naar beneden brengen. 

Tijdens de werkzaamheden maakte onze huisfotograaf (D. Bruinsma) een minirapportage van de werkzaamheden aan het wegdek. Klik op deze link voor de foto’s.