Regelmatig zon, lokaal een bui

07-06-2024 JOURE – Er zijn zonnige perioden en wolkenvelden. In het noorden komen enkele buien voor en later kan ook in het midden een bui ontstaan. In het zuiden blijft het droog. Het wordt 16 tot 20 graden. Morgen zijn er wolkenvelden met af en toe een bui, maar zondag blijft het droog met zon en stapelwolken. Het blijft koel voor de tijd van het jaar met 14 tot 19 graden.

Vanochtend noorden enkele buien
In het midden en zuiden is het droog met flink wat zon en geleidelijk stapelwolken. Over het noorden trekken wolkenvelden en komen enkele buien voor.

Vanmiddag wolkenvelden en zon, lokaal een bui
Het is wisselend bewolkt met zon en stapelwolken. In het noorden en midden ontstaan een paar buien. In het zuiden blijft het waarschijnlijk droog en is het wat zonniger. De temperatuur stijgt naar 16 graden aan de kust tot lokaal 20 graden in het zuidoosten. Er staat een matige zuidwestenwind.

Vanavond tijdelijk droog
Het is tijdelijk droog en in het zuiden, midden en oosten schijnt de zon nog een tijd. Het noorden en noordwesten hebben een wisseling van zon en wolken. Later in de avond raakt het in het noordwestelijk kustgebied geheel bewolkt. Komende nacht ontstaat in het noorden en noordwesten af en toe een bui. In de rest van het land blijft het droog met opklaringen en geleidelijk meer bewolking. De temperatuur daalt naar 7 tot 13 graden.https://player.vimeo.com/video/954376972?portrait=0&autoplay=0&muted=0

Morgen enkele buien
In het noorden en noordwesten zijn veel wolkenvelden en komen enkele buien voor. In de rest van het land is het droog met wat zon en steeds meer stapelwolken. Later ontstaan ook in het midden van het land een paar buien en is het langere tijd bewolkt. In het zuiden blijft het droog. Het wordt 15 à 16 graden aan de kust tot 18 of 19 graden in het oosten en zuidoosten. Er staat een matige wind uit het zuidwesten tot westen. Aan zee en rond het IJsselmeer is de wind vrij krachtig. In de avond breekt vanuit het westen de zon weer door en wordt het droog. De wind draait naar het noordwesten en het wordt snel fris. Halverwege de avond is het 12 tot 16 graden en in de nacht naar zondag daalt de temperatuur naar 7 graden in het binnenland en 13 graden aan de kust.

Zondag zon en stapelwolken
Een matige en aan de kust vrij krachtige noordwestenwind maakt het nog wat frisser. Aan zee is het 14 of 15 graden, terwijl het gemiddeld deze tijd van het jaar 18 of 19 graden wordt. In het binnenland stijgt de temperatuur naar 17 of 18 graden en in het zuidoosten kan het krap 19 graden worden. Het blijft droog met zon en stapelwolken. Uit de wind en in de zon is het heerlijk weer. Maar in de wind is het frisjes wanneer de zon even verdwijnt.

Daarna wisselvallig en koel
De wind blijft in de noordwesthoek en we moeten ons instellen op koel weer. Gemiddeld is het halverwege juni 18 tot 22 graden. Nu ligt de middagtemperatuur tussen 14 en 18 graden. Het wordt wisselvallig met regelmatig buien, maar ook droge perioden met wat zon.