Wie verdient volgens u een lintje

14-05-2024 JOURE – Elk jaar op de laatste werkdag voor Koningsdag ‘regent’ het lintjes. Nederlanders die zich enorm inzetten voor de ‘mienskip‘ worden beloond met een Koninklijke onderscheiding. Hierbij kun je denken aan iemand die zich al jaren als vrijwilliger inzet bij een vereniging, of al zijn vrije tijd steekt in het stimuleren van een sport, een hobby of een goed doel.

Het toekennen van een onderscheiding gebeurt niet zomaar, daar gaat een lange procedure aan vooraf. Als je iemand voor de Lintjesregen van 2025 wilt voordragen, houd er dan rekening mee dat jouw volledige voorstel inclusief alle benodigde papieren uiterlijk 1 juli 2024 ingediend moet zijn.

Als je iemand wilt voordragen voor een Koninklijke onderscheiding dan kun je contact opnemen met Femke Schaap-Blauw van het bestuurssecretariaat van Gemeente De Fryske Marren via 0513 800 497. Ze kan samen met jou nagaan of het indienen van een voorstel kans van slagen heeft en of het indienen zin heeft. Start de aanvraag via deze link