Noppert terug: “Het is goed geweest dat we hem hebben gepasseerd”

05-05-2024 BALK – SC Heerenveen nam het afgelopen vrijdagavond in Flevoland op tegen Almere City. Andries Noppert stond voor het eerst in maanden weer in de basis bij de Friezen. Assistent-trainer Paul Simonis is erg te spreken over de doelman.

“We zien een andere Andries op het trainingsveld”, zegt Simonis. “We denken dat het nu het moment is om de wissel te plaatsen.” Deze wissel betekent dat Mickey van der Hart terug wordt verwezen naar de bank. De doelman is lange tijd de eerste doelman geweest van Heerenveen. “Maar wij hebben zeker geen spijt gehad van de keuze destijds.”

“Het is goed geweest dat we Andries hebben gepasseerd. Die is met zichzelf aan de slag gegaan, ook buiten Heerenveen om.” En dat heeft dus gewerkt, zegt Simonis. “We willen iets anders, dat heeft niets te maken met het optreden van Mickey. Hij heeft het in onze ogen hartstikke behoorlijk gedaan.”

Simonis legt de keuze voor Noppert verder uit: “We kiezen nu voor het onderscheidende van Andries. Dat is zijn lengte, zijn persoonlijkheid, zijn reflexen; een goede Andries, die we allemaal nog op onze netvlies hebben, kan echt punten pakken voor een ploeg. Zo hebben wij die keuze gemaakt”, aldus Simonis.