Europees verkiezingsdebat in Fryslân

02-05-2024 JOURE – De gemeente Opsterland, provincie Fryslân, het EuropaPact Fryslân en de Vereniging van Friese Gemeenten willen u van harte uitnodigen voor een boeiende debatavond in aanloop naar de Europese verkiezingen op maandag 6 mei in Gorredijk. Een avond waar verkiesbare Europarlementariërs met elkaar in gesprek gaan over onderwerpen die op Europees niveau spelen, maar directe invloed hebben op de inwoners en bedrijven in Fryslân. Het debat is voor alle geïnteresseerden uit Fryslân en daarbuiten.

Gedeputeerde Friso Douwstra: ”Europa geeft ons veel, maar wij hebben als Fryslân ook heel veel te brengen. Zo zijn we koploper als het gaat om circulair en duurzaam ondernemen.” 

Wethouder Rob Jonkman: ”We denken vaak dat Europa ver weg is, maar een groot deel van onze wet- en regelgeving wordt in Europa gemaakt. Met dit debat proberen wij Europa dichter naar Fryslân te halen. Het debat biedt een kans voor inwoners, politici en belanghebbenden om samen te komen en te praten over de toekomst van Fryslân in Europa. Ik moedig alle geïnteresseerden aan om zich aan te melden voor dit mooie evenement.” 

Het programma

 • 19:00 uur Inloop 
 • 19:30 uur – Opening door burgemeester Andries Bouwman 
 • 21:25 uur – Afsluiting door gedeputeerde Friso Douwstra 
 • 21:30 uur – Borrel 

Wie doen er mee aan het debat? 

 • Raquel Garcia Hermida-Van der Walle (D66);
 • Anja Haga (CU);
 • Reinout van Malenstein (NSC);
 • Marco Smit (VVD);
 • Sjoerd Wijnsma (CDA);
 • Mohammed Chahim (GL/PvdA).

Locatie en tijd 

 • Tijd: 19:00 – 22:30 uur 
 • Locatie: De Skâns in Gorredijk Loaijersstrjitte 2, 8401 DV Gorredijk 

Aanmelden 
Wilt u erbij zijn? Meld u aan via deze link: Aanmelden (externe link)