Nieuwe editie Handboek Melkveehouderij 2023-2024

06-04-2024 JOURE – Wageningen Livestock Research publiceert een nieuwe editie van het Handboek Melkveehouderij. De nieuwe editie is geactualiseerd en uitgebreid met On the way to PlanetProof en de KringloopWijzer. Ook is er aandacht voor Agroforestry en het beleid over de wolven in Nederland. De update en het beschikbaar stellen van dit handboek is financieel mogelijk gemaakt door ZuivelNL.

Het Handboek Melkveehouderij is al tientallen jaren hét naslagwerk voor melkveehouders, agrarisch adviseurs, veehouderijdocenten en -studenten. Het handboek is voor een belangrijk deel gebaseerd op de kennis en informatie ontwikkeld door Wageningen Livestock Research. 

Het Handboek Melkveehouderij 2023-2024 brengt belangrijke basisinformatie voor een optimale bedrijfsvoering bij elkaar. Voor achtergrondinformatie en de meest actuele gegevens verwijst het handboek naar informatie, publicaties en tools op internet. Op die manier zijn ook de nieuwste ontwikkelingen en adviesprogramma’s gemakkelijk te vinden.

Het Handboek Melkveehouderij 2023-2024 is gratis te downloaden. Daarnaast is het Handboek Melkveehouderij verkrijgbaar als gedrukte versie.