Expositie 100 jaar sparen: Portretten van spaarders

30-03-2024 JOURE – Het is 100 jaar geleden dat Douwe Egberts haar spaarprogramma lanceerde. Begin dit jaar riep Douwe Egberts spaarders van D.E-punten op om hun spaarverhaal te delen. Uit de honderden inzendingen zijn enkele verhalen geselecteerd: stuk voor stuk bijzonder (herkenbaar). De portretten van deze spaarders en hun verhaal en spaarartikelen zijn van 26 maart t/m 26 mei te zien in de tijdelijke expositie ‘100 jaar sparen’.

Oer-Hollandse traditie
Het spaarprogramma van Douwe Egberts groeide in de afgelopen 100 jaar uit tot een oer-Hollandse traditie van punten uitknippen, bewaren in (vaak) een blik, nieuwsgierig snuffelen in geschenkenboekjes, om uiteindelijk het zo gewilde geschenk te verzilveren in de winkel. Of de spaarders doneren, zoals de laatste jaren veel gebeurt, hun waardepunten aan goede doelen.

Punten in het museum doneren
Ter ere van het jubileum kun je nu je punten bij Museum Joure doneren aan een goed doel:
1. Neem je punten mee naar het museum
2. Doe ze in de pot van Het Oranje Fonds, De Voedselbank of Het Nationaal Ouderenfonds
3. Douwe Egberts verhoogt jouw schenking met 20%!

Vaste expositie over Douwe Egberts vernieuwd
Over Douwe Egberts is nog veel meer te vertellen dan alleen het verhaal van de spaarpunten. Museum Joure, gevestigd op de bakermat van Douwe Egberts, laat dat verhaal zien in een aansprekende, net vernieuwde, expositie. Kom langs!