Reddingsbrigade Lemmer in actie voor nieuwe boot

29-03-2024 LEMMER – Reddingsbrigade Lemmer is druk in actie voor een nieuwe reddingsboot. Afgelopen jaar heeft de reddingsbrigade een vaartuig overgedragen aan Oekraïne. De boot is daar ingezet voor het leveren van hulp bij de overstromingen. Als vervanging is de reddingsbrigade op zoek naar een nieuw vaartuig en daarvoor zijn diverse acties opgezet. Een van de acties is de wimpelverkoop. Met de verkoop van wimpels hoopt de brigade het laatste gedeelte bij elkaar te krijgen. Wimpels kunnen gekocht worden via de website voor €10 per stuk. Daarnaast kan ook een donatie gedaan worden. “Alle beetjes helpen om samen onze waterrijke provincie waterveilig te houden,” zegt Erwin Krijger van Reddingsbrigade Lemmer. 

Door de aanschaf van het nieuwe vaartuig kan de reddingsbrigade enerzijds de waterveiligheid vergroten en anderzijds het opleidingsaanbod een impuls geven. Zo is de brigade preventief aanwezig bij verschillende evenementen op en rond het water. Te denken valt aan diverse surf-, zeil-, roei-, zwemwedstrijden, evenementen, Nieuwjaarsduik en activiteiten met het basisonderwijs. “Met de aanschaf van de boot kan het opleidingsaanbod worden vergroot, waarmee Reddingsbrigade Lemmer interessant blijft voor zowel huidige als nieuwe leden. 

Op zaterdag 30 maart is de brigade aanwezig bij de opening van het watersportseizoen in Lemmer. Ook hier zullen wimpels worden verkocht en kunnen donaties worden gedaan. Op de website van de club is meer informatie te vinden over deze actie: rblemmer.nl/