Rustig en vriendelijk weerbeeld

25-03-2024 JOURE – Na een guur weekend met stevige buien start de nieuwe week een stuk rustiger. Vandaag is het overwegend droog met een mix van wolken en zon. Bij weinig wind wordt het 10 tot 12 graden. Ook dinsdag is het droog en met 13 tot 16 graden nog wat zachter. Vanaf woensdag neemt de kans op wat regen weer toe, maar tussendoor zijn er ook droge momenten met soms ruimte voor de zon. Het blijft wel vrij zacht met dagelijks maxima rond 13 graden.

Vanochtend in het noorden een bui, elders droog
In het zuiden start de dag lokaal met wat vorst. Elders ligt de temperatuur tussen 1 en 5 graden met de hoogste waarden in het noorden. Daar is ook nog kans op een enkele bui, terwijl het in het midden en zuiden droog is met soms wat zon. Alleen in Zeeland is nog wat mist mogelijk. Later in de ochtend stijgt de temperatuur naar zo’n 8 of 9 graden.

Vanmiddag mix van wolken en zon
De laatste buien verlaten het noordoosten van het land en vrijwel overal verloopt de middag droog. Er is een mix van zon, stapelwolken en sluierwolken. De wind waait uit verschillende richtingen en is hooguit matig van kracht. De temperatuur komt wat hoger uit dan in het weekend met 10 graden in het noorden en 12 graden in het zuiden van het land.

Vanavond en vannacht opklaringen met lokaal kans op vorst
Het blijft ook vanavond en vannacht droog met opklaringen, maar er trekken zo nu en dan ook enkele velden met hoge bewolking over. Dat is vooral het geval in het zuidwesten van het land. In het noordoosten zijn de meeste opklaringen aanwezig en daar kan het kwik dan ook onderuit gaan richting het vriespunt. Elders liggen de minima tussen 2 en 4 graden met daarbij een zwakke tot matige oostenwind.

Morgen vrij zacht met zon en wolken
Het overwegend droge weer van maandag zet zich dinsdag overdag voort. In de middag is daarbij een afwisseling van zon en wolken. De meeste zonuren zijn weggelegd voor het noordoosten van het land. Na een koude start stijgt de temperatuur dinsdagmiddag naar 13 tot 16 graden. De oostenwind waait wel iets steviger door dan maandag en is overwegend matig van kracht. Dinsdagavond en -nacht wordt de bewolking vanuit het zuidwesten dikker en kan er soms wat regen vallen.

Woensdag licht wisselvallig
In de ochtenduren kan het nog regenen in het noordoosten van het land, maar daarna is het vrijwel overal droog. In de middag is er een mix van wolken, zon en lokaal nog een enkele bui. De wind draait meer naar zuidelijke richtingen en daarmee blijft het vrij zacht met maxima van 11 graden in het noordwesten tot lokaal 14 graden in het zuidoosten.

Donderdag enkele regenzones en buien
De kans op regen neemt op donderdag nog wat verder toe. In de ochtend zijn het vooral regenzones die overtrekken met veel bewolking. In de middag bestaat het weerbeeld met name uit buien. Tussendoor zijn er dan ook droge momenten met soms ruimte voor de zon. Bij een matige tot aan zee vrij krachtige wind uit zuid- tot zuidwestelijke richtingen komen de maxima opnieuw uit tussen 11 en 14 graden.

Daarna mogelijk erg zacht tijdens het paasweekend
Vrijdag verandert er weinig in het weerbeeld met af en toe buien. Hoe zacht het precies wordt is nog onzeker, maar waarschijnlijk kan de temperatuur al stijgen naar 15 graden. Vanaf zaterdag gaat de wind meer vanuit het zuidoosten waaien, waarmee erg zachte lucht wordt aangevoerd. Dagelijks komen de maxima dan boven 15 graden uit en in het zuidoosten neemt de kans op de eerste lokale 20 graden toe, zeker op zondag. Het blijft daarbij wel wisselvallig met dagelijks een mix van wolken, zon en enkele buien.