Handtekeningen groot onderhoud en verduurzaming Parkstraat Lemmer zijn gezet

19-03-2024 LEMMER – Dynhus gaat 38 woningen aan de Parkstraat in Lemmer renoveren en verduurzamen in samenwerking met Lenferink Vastgoedonderhoud. De handtekeningen daarvoor zijn gezet. De 9 eengezinswoningen en 29 seniorenwoningen worden hierdoor een stuk duurzamer en het wooncomfort van de bewoners gaat omhoog. 

Verduurzaming op grote schaal
“Er staat veel te gebeuren. Op de woning komt onder meer een nieuw geïsoleerd dak, we isoleren de vloer en de gevel en we plaatsen kunststof kozijnen met HR+++ glas. Qua installaties krijgen bewoners straks een warmte-terugwin-installatie en kunnen ze kiezen voor zonnepanelen. Steenstrips op de gevel en het verplaatsen van de dakkapel zorgen voor een ander uiterlijk van de woningen. In de seniorenwoningen passen we ook nog eens de indeling aan”, zegt projectleider Anno Roorda.

Warmte Maatschappij
Dynhus bereidt de woningen voor op een gasloze toekomst. De bewoners krijgen de keuze om zich aan te sluiten bij de Warmte Maatschappij. Via deze warmteleverancier kan het tapwater elektrisch verwarmd worden. Dit is een goede stap op het gebied van verduurzaming en levert de bewoners een flinke besparing op jaarbasis. De besparing ontstaat door het collectief inkopen van stroom op het moment dat deze voordeliger is.

Grote impact
Anno Roorda: “We realiseren ons dat de verbouwing van de woning heel ingrijpend is voor onze huurders. Vier weken lang kunnen zij niet in hun eigen huis wonen. We hebben uiteraard vervangende woonruimte geregeld maar dit is niet hun thuis. Ondertussen werken we hard om voor onze huurders een comfortabel huis te maken met een hoger wooncomfort en lagere woonlasten”.

Planning bouwwerkzaamheden
Lenferink Vastgoedonderhoud start in de week van 15 april met de bouwwerkzaamheden en duren naar verwachting tot het einde van dit jaar.