Zie jij het verschil? De politie niet!

17-03-2024 JOURE – Dat maakt het rondlopen of spelen met een nepwapen of balletjespistool op straat dan ook zo gevaarlijk. Van afstand is het namelijk niet te zien of een wapen, zoals afgebeeld op de foto, echt of nep is. Als de politie een melding krijgen waarbij sprake is van een (vuur)wapen gaan zij er altijd vanuit dat dit een ECHT wapen betreft.

De politie zal dan ook, voordat ze ter plaatse gaan, de kogelwerende ‘zware’ vesten aantrekken en indien nodig hun eigen wapen ter hand nemen en zelfs op je richten. En ja, de vuurwapens van de politie zijn echt en niet NEP, doe dat jezelf en ons niet aan.

Op dit moment merkt de politie dat kinderen op de kermis nepvuurwapens winnen. Komt u kind met zo’n nepwapen thuis, leg dan uit dat ze daar niet mee de straat op mogen en dat het strafbaar is. Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan! Voor de duidelijkheid: Het wapen links op de foto is een balletjespistool en het wapen rechts is een echt vuurwapen.