Slagerij Dol  ‘De Vrouwenslagerij’ is kampioen bij Vakwedstrijd

06-03-2024 LANGWEER – Slagers Streekproducten De perfecte smaak, de juiste structuur en de beste afwerking, dit zijn de kenmerken van de Langweerder livar droge worst van Slagerij Dol uit Langweer waarmee zij het kampioenschap in de categorie droge worst heeft gewonnen. De vakjury van Vakwedstrijd Slagers Streekproducten heeft alle producten 7 februari 2024 gekeurd op meerdere aspecten en heeft alleen de beste specialiteiten deze hoogste bekroning gegeven.

Om de slagers streekproducten meer aandacht te geven heeft de slagersorganisatie VWAS een nieuwe unieke vakwedstrijd georganiseerd, alleen voor de huisgemaakte streekproducten. Slagers kunnen hierbij de beste producten uit hun regio inleveren. Een ervaren jury keurt ieder product door te kijken, ruiken en natuurlijk te proeven. Tijdens de prijsuitreiking heeft Felix Wilbrink, culinair journalist, de kampioenen van verschillende categorieën bekend gemaakt en hun kampioensbeker overhandigd.

“Onze Langweerder livar droge worst is een echte specialiteit. Wij maken dit product al jaren en is altijd populair geweest bij de kenners”, vertelt Iris de Hoop-Dol van Slagerij Dol. “Wij zijn trots op de bekroning, al waren wij zelf natuurlijk al overtuigd van ons product.” Iris & Anita nodigt iedereen uit in de slagerij om de Langweerder livar droge worst te komen proeven.