Regionaal mist, daarna zonnige perioden

06-03-2024 JOURE – In het midden en zuiden is het regionaal mistig en breekt geleidelijk de zon door. In het noorden en oosten is het nog een tijd bewolkt. Het wordt 9 tot 11 graden en er staat weinig wind. Komende dagen wordt het zonniger en vrijdag is het stralend weer. De middagtemperatuur stijgt naar 9 tot 13 graden. In het weekend zijn er zonnige perioden en geleidelijk meer wolkenvelden, maar het blijft droog.

Vanochtend midden en zuiden plaatselijk dichte mist
In het midden en zuiden van het land is het regionaal mistig. Plaatselijk is de mist dicht en is het zicht minder dan 200 meter, soms zelfs minder dan 100 meter. De zon schijnt op veel plaatsen al door de mist en later in de ochtend zal de mist verdwijnen. In het noorden en oosten is het bewolkt en droog. Alleen in het uiterste noorden valt lokaal een beetje (mot)regen.

Vanmiddag zon en wolken
In het zuiden, westen en midden van het land is er een afwisseling van zon en wolken en daarbij stijgt de temperatuur naar 10 of 11 graden. In het noorden en oosten van het land blijft het overwegend bewolkt en is het een graadje minder warm. In het Waddengebied wordt het 8 à 9 graden. Het is rustig weer met slechts een zwakke noordoostenwind.

Vanavond en vannacht heldere perioden
Er trekken wolkenvelden over het land en geleidelijk klaart het op steeds meer plaatsen op. Komende nacht zijn er heldere perioden en daalt de temperatuur naar 1 tot 4 graden. In het oosten en noordoosten daalt de temperatuur tot dicht bij het vriespunt. Aan de grond kan het in het binnenland op veel plaatsen licht vriezen.

Morgen flink wat zon, ook wolken
De ochtend start fris, maar er staat weinig wind en op veel plaatsen schijnt de zon. In de middag zijn er zonnige perioden. Vanuit het oosten trekken wolkenvelden over het land en vooral in het noordoosten en oosten wordt het iets minder zonnig. Het wordt zo’n 9 graden aan de noordkust tot ruim 11 graden in het zuiden. Daarbij staat een matige oostenwind. In de avond klaart het breed op en er volgt een vrij heldere en koude nacht met in het binnenland lichte vorst. Aan de grond vriest het op grote schaal.

Vrijdag stralend weer
Het wordt een zonnige dag met een middagtemperatuur van 10 graden in het noorden tot 13 graden in het zuiden. In de zon en uit de wind is het echt lenteachtig. De oostenwind is wel iets nadrukkelijker aanwezig dan de voorgaande dagen en is matig in het binnenland en vrij krachtig aan de kust. Daarmee is het geen onstuimig weer, maar de wind maakt het wel iets kouder en dat merk je in de schaduw.

Daarna geleidelijk meer bewolking
In het weekend is het niet meer zo stralend weer als op vrijdag. Zaterdag zijn er zonnige perioden en velden hoge bewolking. Met 11 tot 15 graden wordt het iets warmer. Alleen op de Wadden is het 9 of 10 graden. Zondag is er meer bewolking dan zon, maar het blijft wel droog met 9 graden aan de noordkust tot 14 graden in het zuiden.