Vandaag regenachtig

21-02-2024 JOURE – Vandaag begint overal droog, maar de zon komt er nergens aan te pas. Aan het einde van de ochtend kan het in Zeeland als eerste gaan regenen. Gedurende de middag trekt een neerslaggebied van west naar oost over ons land waardoor het in heel het land langdurig gaat regenen. Vooral vanavond verloopt op veel plekken in het land ronduit nat. In de loop van de avond wordt het vanuit het westen vaker droog. Bij een matige tot aan de kust krachtige zuiden- tot zuidwestenwind wordt het overdag 9 tot 12 graden.

Morgen mogelijk flink onstuimig
Morgen wordt met een stevige zuidwestenwind nog wat zachtere lucht aangevoerd. Het wordt 11 tot 14 graden, maar lekker buitenweer is het zeker niet. De dag verloopt zeer wisselvallig met talrijke buien over het land, maar het is vooral de wind die het onaangenaam maakt. Er staat een vrij krachtige tot aan zee mogelijk stormachtige zuidwester en daarnaast kunnen in heel het land zware windstoten voorkomen. De buien kunnen bovendien stevig uitpakken waarbij een klap onweer en hagel niet zijn uitgesloten. In de loop van de avond trekken de buien ons land uit en wordt minder zachte lucht aangevoerd.

Vrijdag enkele buien en frisser
Ook vrijdag houden we het niet geheel droog. Verspreid over het land komen buien voor, maar helemaal verregend verloopt de dag zeker niet. Tussen de buien door is het vaak droog en schijnt de zon af en toe. De temperatuur valt met 7 tot 10 graden iets minder hoog uit dan de voorgaande dagen. De zuidwestenwind is nog steeds vrij stevig.

Weekend een stuk rustiger
Het weekend lijkt gelukkig een stuk rustiger te verlopen. Een enkele bui is niet uitgesloten, maar de droge momenten overheersen. Naast wolkenvelden is er ook ruimte voor de zon en dan is het al snel prima weer om erop uit te trekken. Wel is een winterjas geen overbodige luxe. Overdag liggen de maxima tussen 7 en 9 graden, maar vooral in de ochtend kan het vrij koud zijn. De nachten verlopen namelijk een stuk minder zacht dan de afgelopen tijd met minima die mogelijk uitkomen rond het vriespunt. Ook na het weekend zou het zomaar een paar dagen droog kunnen blijven.