Stichting Present De Fryske Marren zoekt groepenbegeleider

17-02-2024 JOURE – De groepenbegeleider bereidt activiteiten voor door een voorbereidend bezoek af te leggen, samen met een hulpverlener en contactpersoon vanuit de groep vrijwilligers. Op de projectdag zelf begeleid je de groep door de activiteit op te starten en af te sluiten. Jij draagt eraan bij dat de afspraken voor iedereen duidelijk zijn en dat er een goede ontmoeting plaatsvindt.

Kernpunten die bij jou en de functie passen:
• Je vindt het belangrijk en zinnig dat mensen naar elkaar omzien
• Je vindt het leuk met verschillende soorten mensen op te trekken: hulpontvangers, hulpverleners, kerkleden en werknemers die zich als team inzetten en nog veel meer
• Misschien heb je door leeftijd of door je werk extra veel ervaring: graag
• Je bent in staat een groep vrijwilligers goed voor te bereiden op de acties die ze gaan uitvoeren
• Je bent communicatief vaardig, sociaal en zorgvuldig
• Je tekent een vrijwilligersovereenkomst

De functie
• Als begeleider begeleid jij onze groepen vrijwilligers tijdens een project. Je plant projectbezoeken met de hulpverlener, hulpontvanger en contactpersoon van de vrijwilligersgroep en bereidt deze voor. Jij bent de schakel tussen de groep vrijwilligers, hulpverlener en hulpontvanger en weet de gemaakte afspraken helder en representatief te communiceren.
• Op de projectdag ben jij het visitekaartje van Present. Je ontvangt de vrijwilligers, start het project representatief en zorgvuldig op en zorgt ervoor dat alle partijen op een goede, maar vooral leuke manier starten met ontmoeting en de activiteit/klus. Jij draagt eraan bij dat de afspraken voor iedereen duidelijk zijn en dat er mooie ontmoetingen kunnen plaatsvinden tijdens het project. Tijdens het project ben je telefonisch bereikbaar en na afloop sluit jij het project gezamenlijk met alle deelnemers af. Na afloop van het project zorgt je voor een goede evaluatie en afronding.
• Vrijwel alle projecten vinden plaats in de gemeente De Fryske Marren. Zo groeit jouw betrokkenheid in De Fryske Marren en hoef je nooit ver te reizen. Een leuke, betrokken functie waarbij de mens centraal staat!

Meld je aan!
heb je zin om ons bij de projectorganisatie te ondersteunen? Meld je dan aan via deze link of neem contact op met de medewerkers van het VIP! via vipjoure@sociaalwerkdekear.nl