Extra geld naar Noodfonds energie

17-02-2024 JOURE – Het Tijdelijk Noodfonds Energie is nog geen 4 weken geopend en nu al hebben er zich 85000 mensen zich gemeld. Inmiddels is 75% van deze aanvragen toegekend aan de aanvragers. Om nog eens 38000 extra huishoudens tegemoet te kunnen komen heeft de minister nog eens 24 miljoen euro extra beschikbaar gesteld. Daarmee komt het Noodfonds niet op 60 miljoen maar op 84 miljoen euro uit.

Wie nog een aanvraag of beroep op het Noodfonds wil doen kan tot half maart terecht voor een aanvraag. Indien er meer aanvragen zijn dan wat er aan geld in het Noodfonds zit zal de aanvraag ronde eerder worden afgebroken. Hier zal dan ook melding van worden gemaakt op de website. Het extra beschikbare geld voor de regeling komt voor 8 miljoen euro uit energie maatschappijen en 16 miljoen is er extra beschikbaar gesteld door minister Schouten.

Het noodfonds is bedoeld voor huishoudens met een bruto maandinkomen tot maximaal 3200 euro (alleenstaand) en 4480 euro (samenwonend). Ze moeten minstens 8 tot 10 procent van dat inkomen kwijt zijn aan energiekosten. Het fonds betaalt een deel van de rekening, maximaal een half jaar lang.