‘Kunst uit kringloop’

07-02-2024 JOURE – In het gemeentehuis in Joure is van 12 februari tot 1 juni de expositie ‘Kunst uit kringloop’ te zien. Het is een verzameling werk die Thijmen Krikke uit Langweer heeft gevonden in kringloopwinkels. Met deze achtste expositie toont hij een kleine greep uit zijn vele verzamelde kunstwerken.

Met zijn passie voor ‘Kunst uit kringloop’ heeft Thijmen inmiddels een collectie van 280 gesigneerde werken. Etsen, aquarellen, zeefdrukken, litho’s, gemengde technieken, sculpturen, grafieken, keramiek en assemblages. Mooi, gesigneerd en een passende prijs zijn de voorwaarden voor de aankoop.

Het mooie van ‘Kunst uit kringloop’ vindt Thijmen het verhaal achter elk stuk. Soms zoekt hij contact met de kunstenaar. Hij houdt alle info van zijn verzameling digitaal bij. Hij is lid van enkele kringloopsites waar hij zijn werk ook toont om meer mensen te laten genieten van zijn vondsten.  Met zijn exposities geeft hij de vele ‘vergeten’ kunstenaars nog een keer een podium.   

 De expositie is georganiseerd door Stichting Keunst en Keur  www.keunstenkeur.nl en is te bezoeken op:
– Elke dinsdag, woensdag en donderdag vanaf 12 februari 2024 tot en met 1 juni van 09.00 tot 16.00 uur
– Elke maandag vanaf 12 februari tot en met 1 juni van 13.00 tot 20.00 uur
– Elke vrijdag vanaf 12 februari 2024 tot en met 1 juni van 09.00 tot 12.00 uur