Grotendeels droog met wat zon

05-02-2024 JOURE – Vanochtend is het droog met een mix van wolken en zon. Waarschijnlijk hebben de kustprovincies meer zonneschijn dan het zuiden en oosten van het land. De temperatuur ligt halverwege de ochtend rond 8 graden en er waait een matige tot aan zee krachtige zuidwestenwind.

Vanmiddag wordt het 10 graden aan zee tot lokaal 12 graden in Zuidoost-Nederland. De westen- tot zuidwestenwind is nadrukkelijk aanwezig en landinwaarts matig of vrij krachtig. Aan zee waait het krachtig tot hard met kans op zware windstoten rond 75 km/uur. Het weerbeeld bestaat uit veel wolken en vooral in het westen en noorden af en toe zon. Het blijft waarschijnlijk overal droog.

Vanavond en in de nacht naar dinsdag neemt de kans op lichte regen of motregen toe. Het blijft winderig en het wordt niet kouder dan een graad of 8.

Morgen zacht met soms regen
Met op veel plaatsen 11 of 12 graden is het ook dinsdag opvallend zacht voor de tijd van het jaar. Er waait nog altijd een stevige zuidwestenwind en het weerbeeld is overwegend bewolkt met af en toe regen. Overdag blijft de neerslaghoeveelheid waarschijnlijk vrij beperkt. In de avond en nacht naar woensdag gaat het harder regenen.

Woensdag een aantal graden koeler
Woensdag start met naar het zuidoosten wegtrekkende regen. De maxima van 10 of 11 graden worden al in de nacht genoteerd. De wind waait overdag uit het noordwesten en voert koelere lucht aan. Woensdagmiddag is het 6 tot 8 graden. Daarbij is het wisselend bewolkt en overwegend droog.

Nog enkele dagen zacht en nat
Donderdag, vrijdag en zaterdag verlopen waarschijnlijk bewolkt en behoorlijk nat. In Noord-Nederland is donderdag kans op natte sneeuw. Donderdag wordt het uiteindelijk 5 graden in het noorden tot 11 graden in Zuid-Nederland. De maxima komen vrijdag en zaterdag uit tussen 8 en 13 graden. Vanaf zondag wordt het waarschijnlijk weer een aantal graden kouder met mogelijk in de nachten regionaal vorst. Daarbij neemt ook de kans op winterse neerslag toe.