Vacature: Junior medewerker wijkbeheer

03-02-2024 JOURE – Werk jij graag buiten en wil je alles leren over groenonderhoud? Lees dan verder! Gemeente De Fryske Marren zoekt meerdere nieuwe collega’s voor de functie van junior (beginnend) medewerker wijkbeheer.

De functie
De gemeente is op zoek naar 8 junior medewerkers wijkbeheer. De werkzaamheden bestaan over het algemeen uit het onderhouden van de wijken en plantsoenen in de openbare ruimte van de gemeente De Fryske Marren. Je kunt hierbij denken aan schoonhouden, schoffelen, snoeien en het aanplanten van bomen en heesters.

Als junior moet je nog veel aspecten van het werk eigen maken. Daarom wordt naast de werkzaamheden, een interne opleiding hovenier aangeboden om jou de kneepjes van het vak te leren. Zo leer jij deze werkzaamheden in de toekomst zelfstandig uitvoeren. De opleiding wordt volledig door de gemeente vergoed en je ontvangt na het succesvol afronden van de opleiding een diploma (mbo niveau 2).

Het team
Het team wijkbeheer bestaat uit 9 afzonderlijke wijkteams. In totaal werken er 83 collega’s. Als junior medewerker ben je samen met het team verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud van de wijk. Ieder team staat onder leiding van een wijkbeheerder, die de verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen van zijn team en de wijk.

Je gaat werken in een organisatie die ambitieus is en waarin jij wordt uitgedaagd je talenten volop te benutten en jezelf verder te ontwikkelen tot een zelfstandig werkende professional.

Wat wordt er gevraagd?

 • Een afgeronde vmbo opleiding
 • Rijbewijs B en bij voorkeur rijbewijs E
 • Kennis van de Nederlandse taal
 • Je bent een echt buitenmens, die enthousiast een opleiding tot hovenier wil gaan volgen
 • Je neemt initiatief en bent klant- en resultaatgericht
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar (dagdiensten)
 • Deze functie is geschikt voor kandidaten vanuit de participatiedoelgroep
 • Do kinst de Fryske taal ferstean of wolst dit leare (je kunt het Fries verstaan of wilt dit leren)

Wat biedt de gemeente?

 • Je begint met een contract voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast contract bij goed en volledig functioneren.
 • Inschaling in (aanloop)schaal 4 van de CAO Gemeenten (max. € 3.174 bruto per maand) afhankelijk van je opleiding en ervaring, op basis van een 36-urige werkweek. Doorgroei naar functieschaal 5 (max. € 3.327 bruto per maand).
 • Daarnaast krijg je goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling bij het ABP, collectiviteitskorting en een Individueel Keuzebudget (17,05 % van het maandsalaris).
 • Ook is er veel aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling door middel van scholing, cursussen en workshops.

Meer weten over de functie?
Neem contact op met Harm de Roo via telefoonnummer 06 – 22 37 61 92. Of kom naar de voorlichtingsbijeenkomst op zaterdag 10 februari van 10.00 – 11.00 op de gemeentewerf in Lemmer (Ossekamp 2, 8531 XK). Mail je aanmelding naar h.deroo@defryskemarren.nl vóór donderdag 8 februari 10.00 uur, zodat we weten dat je komt.

Solliciteren
Wil jij graag aan de slag als junior medewerker wijkbeheer? Stuur dan uiterlijk 11 februari een e-mail naar solliciteren@defryskemarren.nl en vertel ons in jouw mail waarom jij graag dit werk wilt doen en wat jouw achtergrond/ervaring is.


Wil je meer weten?
Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Harm de Roo
06 – 22 37 61 92
h.deroo@defryskemarren.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Berber de Kreij, HR adviseur
14 05 14
b.dekreij@defryskemarren.nl


Online solliciteren?
Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: solliciteren@defryskemarren.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 11-02-2024 binnen zijn.