Inwoners in het zonnetje gezet tijdens nieuwjaarsbijeenkomst De Fryske Marren

10-01-2024 BALK – In het najaar van 2023 konden inwoners elkaar nomineren voor de campagne ‘Jij bent goud waard.’ In totaal zijn tien inwoners door de jury uitgekozen ter ere van het 10-jarig bestaan van De Fryske Marren. De genomineerden zijn gisteravond in het zonnetje gezet tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst voor inwoners. Deze keer vond het plaats bij restaurant de Mallemok in Sloten.

Nadat het restaurant was volgelopen heeft burgemeester Fred Veenstra de avond geopend met de nieuwjaarstoespraak. Vervolgens zijn de genomineerden naar voren geroepen om door de wethouders te worden toegesproken. Jan van der Werf (Lemmer), Coby Annema (Sint Nicolaasga), Pieter Jozef Thibaudier (Harich), Tea Osinga (Joure), Griet van Dijk (Lemmer), Wiepkje Holtrop (Nijemirdum), Etty Visser-de Groot (Bakhuizen), Roel Visser (Oudemirdum), Jan Venema (Sint Johannesga), Egbert de Jong (Sint Nicolaasga) betekenen allemaal op hun eigen manier iets voor ‘de mienskip.’ Klaarstaan voor anderen is kenmerkend voor hen allemaal. Dat verdient een bloemetje én een ‘gouden tomme award!’  

Centrum voor de Kunsten It Toanhûs heeft de muzikale omlijsting van de avond verzorgd met optredens door middel van slagwerk, keyboard, trompet en de marimba. Al met al was het een zeer geslaagde avond. De genomineerden v.l.n.r.: Tea Osinga, Egbert de Jong, Griet van Dijk, Jan van der Werf, Roel Visser, Pieter Jozef Thibaudier, Wiepkje Holtrop, Coby Annema, Jan Venema, Etty Visser-de Groot.

(Foto: Martin de Groot)