Gastheer/gastvrouw museumbalie

08-01-2024 JOURE – Als vrijwilliger bij de balie ben je de gastheer/gastvrouw van het museum. Alle bezoekers komen bij je langs. Je ontvangt de mensen hartelijk, stempelt de toegangskaartjes. Daarnaast maak je de bezoekers een beetje wegwijs en maak je een praatje. Al doende leer je steeds meer over de collecties die in het museum te zien zijn: Douwe Egberts, de klokken, de geelgieterij, het zilver en het koper en de drukkerij. Je werkt samen met een andere vrijwilliger in het museum.

We verwachten dat je:

  • gastvrij en behulpzaam bent, maar ook praktisch en zelfstandig kunt werken. Het is fijn als je een beetje kunt improviseren
  • minimaal 1 dagdeel op zaterdag of op zondag per 4 weken werkt, in de zomermaanden eventueel wat meer
  • dat je in de zomermaanden normale vakantieperiodes aanhoudt (van enkele weken, niet van enkele maanden…)

De eerste keren loop je mee met een of meer ervaren vrijwilligers die ervoor zorgen dat je alle ins en outs van dit werk leert. En in geval van nood kun je de achterwacht bellen. Na een aantal weken evalueren we of het werk van beide kanten goed bevalt.

Meld je aan!
Lijkt het je leuk om bij de balie aan de slag te gaan? Meld je dan aan als vrijwilliger via deze link of neem contact op met de medewerkers van VIP via VIP@sociaalwerkdekear.nl