Gemeente: Let op bij vorst

06-01-2024 JOURE – Het lijkt erop dat het de komende dagen gaat vriezen. Houd daarom rekening met het volgende:

Gladheid
Onze strooiploegen gaan uiteraard op pad om de gladheid te bestrijden. Zij strooien de hoofdroutes in gemeente. Door de vele regenval van de laatste weken is het buiten erg nat. Water wordt niet meer goed opgenomen in tuinen, gazons en bermen en dat betekent dat het wegspoelt over bijvoorbeeld de stoep. Houd er rekening mee dat deze met de komende vorst dus ook glad kan worden! U kunt hier eventueel zelf strooien om de gladheid te beperken.

GFT container
Door vorst wil GFT afval nogal eens bevriezen in de container waardoor wij deze niet kunnen legen. Wanneer dit het geval is kunnen we er helaas niet voor terugrijden.

𝙏𝙞𝙥𝙨 𝙤𝙢 𝙗𝙚𝙫𝙧𝙞𝙚𝙯𝙞𝙣𝙜 𝙫𝙖𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙖𝙛𝙫𝙖𝙡 𝙩𝙚 𝙫𝙤𝙤𝙧𝙠𝙤𝙢𝙚𝙣:

  • Zorg ervoor dat het afval zo droog mogelijk is. Laat het natte groente- tuin- en fruitafval uitlekken of drogen, voordat u het in de gft container doet.
  • Stamp het afval niet aan.
  • Als de gft afvalcontainer leeg is, kunt u een dunne krant of eierdoos onder in de container leggen. De eierdoos neemt het vocht op en voorkomt voor een groot gedeelte het vastvriezen. Nog beter: een beetje zaagsel, stro of hooi.
  • Vastvriezen van de deksel voorkomt u door een takje onder de deksel te plaatsen of de rand in te smeren met vaseline.
  • Maak het afval zelf los met bijvoorbeeld een schep voor het legen.

Breekverbod
Vanwege de vorstperiode is er een breekverbod ingesteld voor de aanleg van kabels en leidingen in onze gemeente. Onder het breekverbod gelden alle graaf- en bestratingswerkzaamheden ten bate van ondergrondse infra (aanleg van kabels en leidingen).