Stevige wind en enkele buien

29-12-2023 JOURE – Het is bewolkt en er trekken buien over het land. Vanmiddag is het in het noorden en noordwesten een tijd droog met soms zon. Het wordt 10 of 11 graden en er staat een stevige zuidwestenwind. Vanavond trekken opnieuw buien over het land. Morgen is het vaak droog en is het minder onstuimig. Oudejaarsdag is het bewolkt en wisselvallig met een vrij krachtige wind. Het is dan 8 tot 10 graden.

Vanochtend wind en enkele buien
Tijdens de ochtenduren heeft de bewolking de overhand en er komen buien voor. Het waait stevig met een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Aan zee waait het hard en komen windstoten voor van 70 km/uur.

Vanmiddag noorden droog, zuidoosten buien
In de middag blijven het zuiden, zuidoosten en oosten te maken houden met vrij veel bewolking en enkele buien. In het noorden en noordwesten is het overwegend droog met wolkenvelden en wat zon. Het wordt 10 of 11 graden en ook vanmiddag staat er een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Aan de kust is de wind krachtig

Vanavond opnieuw enkele buien
Vanuit het westen trekken opnieuw buien over het land. Daarbij is kans op een stevigere bui met onweer en hagel. Tijdens de nacht naar zaterdag wordt het overwegend droog met een afwisseling van wolkenvelden en enkele opklaringen. Landinwaarts waait het matig en in de kustgebieden staat een krachtige tot harde zuidwestenwind. De temperatuur daalt naar 4 tot 7 graden.

Zaterdag lang droog
Het is de bewolking die weer het weerbeeld bepaald. Een natte dag wordt het niet, want slechts lokaal kan een beetje regen vallen. In het Waddengebied is de buienkans groter. Af en toe schijnt de zon tussen het wolkendek heen. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind stijgt het kwik naar 9 tot 11 graden. Zaterdagavond is het eerst nog overwegend droog, maar tijdens de nacht naar zondag trekt vanuit het westen een regengebied over het land.

Oudjaar en oudejaarsavond wisselvallig
Tijdens de laatste dag van het jaar is het wisselvallig met geregeld buien. Het wordt 8 tot 10 graden. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig.

Tijdens de jaarwisseling komen verspreid over het land enkele buien voor, maar er zijn ook droge perioden met opklaringen. Vooral in de kustprovincies kan het dan stevig waaien.

In het nieuwe jaar lagere maxima
We komen in de koudere lucht terecht en de temperatuur zet een geleidelijke daling in. Maandag overdag is het zo’n 9 graden en dinsdag en woensdag komt de middagtemperatuur rond 7 graden uit. Tijdens de nachten daalt het kwik naar enkele graden boven het vriespunt. Het blijft wisselvallig met dagelijks kans op regen of buien, maar ook droge perioden waarin de zon door kan breken.