Staat van Fryslân

24-12-2023 JOURE – De provincie Fryslân heeft onlangs een nieuwe website ontwikkelt. Deze Staat van Fryslân (externe link) is specifiek gericht op het ontsluiten van data, informatie en kennis over Fryslân. Zo vind je er bijvoorbeeld openbare GIS-kaarten, dashboards, storymaps, factsheets en onderzoeks- of monitoringsrapportages.

De nieuwe site heeft mede tot doel om alles wat met beleidsinformatie te maken heeft, bij elkaar te zetten. Daarbij kun je zowel op thema zoeken als heel specifiek naar een kaart of een dashboard. Daarnaast kun je via de zoekfunctie de hele bibliotheek doorzoeken.

De website is zoveel mogelijk digitaal toegankelijk gemaakt, zodat deze voor iedereen gemakkelijk te gebruiken is. Bovendien voldoen we met deze website aan de eisen van de Wet Open Overheid door actief informatie te publiceren en toegankelijk te maken voor het publiek.

Kortom, neem eens een kijkje. Dan vind je er onder andere de nieuwste Streektaalatlas 2022, de laatste Friese OV-monitor, 21 openbare dashboards die regelmatig worden ververst, veel kaartmateriaal en nog heel veel andere informatieproducten.