In 2024 start inzamelen restanten gewasbeschermingsmiddelen

24-12-2023 JOURE – Na een start met de inzameling van schone, droge verpakkingen van gewasbeschermingsmiddelen wordt in 2024 door de stichting Opruiming restanten en lege verpakkingen in de landbouw STORL een start gemaakt met de inzameling van restanten van gewasbeschermingsmiddelen. Ook verpakkingen die niet helemaal leeg zijn kunnen dan verantwoord worden afgevoerd. Via MIJN STORL kunnen telers een inzamelopdracht geven voor deze restanten. 

Opdrachten voor 2024 kunnen tot uiterlijk 31 maart worden doorgegeven, dan worden de restanten nog datzelfde jaar opgehaald. Voor opdrachten die ná 31 maart worden aangemeld, geldt dat niet want het inzamelen van resten vindt één keer per twee jaar plaats.

Telers die resten van gewasbeschermingsmiddelen hebben, kunnen altijd contact opnemen met STORL. De adviseurs van de stichting kunnen altijd voor verantwoorde afvoer zorgen. Echter, tijdens de campagnes is het gratis, buiten de campagne zijn de kosten voor de aanbieder.

Meer informatie over de adviseurs en de werkwijze is te vinden op de website van STORL.