Danny Noppert vroeg uit WK darts

22-12-2023 LONDON – In zijn eerste optreden tijdens het WK Darts in London is Jouster Danny Noppert verrassend uitgeschakeld. De nummer 52 van de wereld, Scott Williams wist de Engelsman met 3-0 te verslaan. Alleen in de 1e set liet Noppert een finish zien van 170. Dat was helaas ook zijn beste wapenfeit van de wedstrijd.

Nadat Noppert na terug geroken werd kwam hij maar moeilijk weer in zijn spel. De eerste set ging met 3-2 naar de Engelsman. Noppert hield in de 2e set lang zijn eigen legs, tot dat de stand 2-2 op het bord aangaf. Doot het missen van dubbel 10 wist Scott Williams met dubbel 8 de set naar zich toe te trekken.

In de laatste set gingen set 1 en 2 naar de Engelsman. Noppert moest terugbreaken om in de wedstrijd te blijven wat lukte. Door echter de 4e leg met een 180 score te beginnen en met een 80 finish te eindigen bleek Williams te sterk voor Noppert en eindigde de set in 3-1. Noppert verloor met klinkende cijfers; 3-0.