Code geel vanwege storm Pia; geleidelijk overal zware windstoten

20-12-2023 JOURE – Vanochtend kunnen in het noordelijk kustgebied vooral bij buien zware windstoten tot circa 90 kilometer per uur voorkomen. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden. Later in de ochtend en middag neemt de wind (tijdelijk) af.

Morgen gaat het in de loop van de ochtend en middag overal hard waaien vanwege storm Pia. In het hele land kunnen zware windstoten rond 80 kilometer per uur voorkomen. Vooral in de kustgebieden zijn er windstoten rond 90 kilometer per uur mogelijk, aan de noordkust tot 100-110 kilometer per uur. De wind komt uit het westen tot noordwesten. In de nacht naar vrijdag beperken de zware windstoten zich steeds meer tot de kustgebieden, het Waddengebied houdt mogelijk tot vrijdagmiddag kans hierop.

Door de windstoten is er kans op schade door het afbreken van boomtakken en rondvliegende voorwerpen zoals dakpannen of tuinmeubels. Ook is er kans op hinder en vertraging in het weg- en vliegverkeer.